6 Haziran 2009 Cumartesi

Gladyo nedir? (Kurtlar Vadisi Pusu) Gladyo


Kurtlar Vadisi ekibi yeni bir sinema filmine imza atıyor. Kurtlar Vadisi Gladio yakında sinemalardaki yerini alacak.

Gladio filmi haberi 62. Bölümü yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu‘nun ilk reklam arasında duyuruldu. İskender Büyük’ün Gladio‘nun ikinci adamını anlatacağını duyurduğu Kurtlar Vadisi‘nin 2. sinema filmi, Özal suikastini, 28 Şubat sürecini ve darbe girişimlerini konu alıyor. Filmin çok yakında sinemalarda olacağıda belirtildi..

İlk sinema filmi Kurtlar Vadisi Irak ile inanılmaz bir seyirci kitlesi yakalayıp, gişede rekor kran Pana Film, yeni Filmi Kurtlar Vadisi Gladio ile gişeyi yine sarsacak gibi görünüyor…

Ayrıntıları bu sayfadan takip edebilirsiniz.. Sürekli Güncellenecektir..




Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 61. Bölümünde Polat‘ın Hoca’yı sorgularken öğrendiği Gladyo nedir? Şimdi çoğumuzun merak ettiği soru bu.

Öncelikle unutmamamız gereken, bu bir televizyon dizisi ve dizide de belirtildiği üzere kişiler ve kurumlar tamamen hayal ürünü. Bu çerçevede Gladyo‘yu bir Kurtlar Vadisi terimi olarak algılamamız gerekli.

Polat, Hoca’yı sorgularken “Kimden emir alıyorsunuz” sorusunun karşılığı olarak Gladyo‘yu aldı. Konuşmayı dinleyen İskender‘in bu durumdan hiç memnun olmadığı ise aşikar…

Peki nedir bu Gladyo?

Gladyo, latince de KILIÇ anlamına gelir. 1952 yılında kurulduğu düşünülen bir örgütün ismi olarak kullanıldığı varsayılmaktadır. İddialara göre: Gladyo örgütü Amerikan gizli servisi CIA tarafından finanse edilip, casusluk ve gerilla savaşı yapmak üzere örgütlenmiştir.

1956 sonrasında iki kadın, 620 erkek toplam 622 kişi Amerikan ve İngiliz gizli servisleri tarafından yetiştirildi. 1990 yılında Gladio‘yu ortaya çıkaran soruşturmalar esnasında bu 622 kişinin grup liderleri oldukları, her bir grup liderinin belli sayıda kişiyi idare ettiği, böylece toplam sayının 15.000′e yaklaştığı ortaya çıktı.

İtalya’da 139 yerde silah ve mühimmat depoları mevcut olduğu varsayılan Gladyo‘nun ilk eğitim kampının ise Sardunya’da olduğu iddia edilmekteydi.

NOT: Yukarıdaki bilgilerin doğruluğu ve/veya kesinliği garanti edilemez. Teori olduğu varsayılmalıdır. Kurtlar Vadisi Pusu dizisi ile ilgili bir terim olduğu varsayılarak yazılmıştır.

http://www.genctekno.net/forum/gladyo-nedir-kurtlar-vadisi-pusu-gladyo-t340277.html
?p=379079#post379079

0 yorum:

Yorum Gönder